Wytwarzanie Konia Bojowego Moa [0086508]

Rekrutacja do zespołu RoM PL została otwarta! Więcej informacji: Rekrutacja do zespołu RoM.
  • Trochę historii na wstępie:

Na starym forum w dniu 5 lipca 2016 został założony temat, który dnia 5 kwietnia 2018 (tak, prawie dwa lata później) doczekał się odpowiedzi ze strony Glossara:

Oto ten temat, chociaż nie wiem, czy link zadziała...

Problem dotyczy niemożliwości wytworzenia Konia Bojowego Moa, gdyż do jego produkcji potrzebne są komponenty ziołowe przerobione na stopień legendarny - pomarańczowy. W grze nigdy nie było takich receptur. Zgłoszeniu nadano nr 0086508.

Dodam od siebie dla laików nie zainteresowanych tematem:

wytworzenie Konia Bojowego Moa wymaga składników pozyskiwanych w KAŻDYM możliwym rzemiośle: z kowalstwa, płatnerstwa, krawiectwa, stolarstwa, gotowania i alchemii. I cały szkopuł polega na tym, że JEDYNIE w przypadku komponentów z gotowania wymagane są zioła przerobione na poziom "pomarańczowy". W przypadku analogicznych receptur z pozostałych rzemiosł wymagane materiały są maksymalnie na poziomie "fioletowym", a więc możliwym do zrobienia.

Moje pytanie: jak się mają sprawy ze zgłoszeniem nr 0086508? A jeśli się "nie mają", to kiedy można się spodziewać wprowadzenia receptur na "pomarańczowe" surowce? Albo korekty kolorków?

bosakos likes this.
  • Witaj Vimka ,

Jeśli chodzi o wytworzenie Konia Bojowego Moa, jest to czynność która powiązana jest z wieloma błędami oraz problemami. Z otrzymanych przez nas informacji wynika, że sam problem nie jest jedynie związany z brakiem receptur czy też brakiem materiałów do danych receptur, jednak również dotyczy on chociażby tego, że mogą wytworzyć go jedynie postacie, które pozyskały Umiejętności Elitarne tzw. "starym/tradycyjnym sposobem" wykonując misje w Varanas, tym samym samo wytwarzanie nie jest również możliwe dla postaci rasy: Krasnolud. Rasa ta nie ma możliwości pozyskiwania Umiejętności Elitarnych w ten sposób, w związku z tym nie ma również możliwości pozyskania przedmiotów potrzebnych do wytworzenia Konia Bojowego Moa.

Cała sytuacja z wytwarzaniem Moa jak i szereg błędów i problemów z tym związanych, została przekazana do odpowiednich osób. Jednak nie mamy informacji na ten moment czy i jakie kroki zostaną poczynione w tej sprawie, w związku z tym jedynie mogę prosić o cierpliwość :(

Jeśli miałabyś ewentualne pytania - co do tego zagadnienia, proszę o ich zamieszczenie, a postaram się w miarę możliwości zasięgnąć odpowiednich informacji.

• Camist

Changed the title of the thread from “Pytanie w sprawie zgłoszenia nr 0086508” to “Wytwarzanie Konia Bojowego Moa [0086508]”.
  • Witaj Camist

Jestem świadoma wszystkich utrudnień, jakie dotyczą procesu wytworzenia Konia Bojowego Moa. Co więcej, jestem na "ostatniej prostej" do osiągnięcia tego celu. Po drodze zrobiłam moją główną postacią 6 różnych broni Moa dla sześciu różnych klas, wcześniej uzyskując odpowiednie umiejętności elitarne tzw. starym sposobem, czyli robiąc Arkana. No, bawiłam się tym długo. Następnie wyuczyłam się wszystkich receptur na komponenty Konia Bojowego Moa i teoretycznie mogłabym go skleić, gdyby nie te nieszczęsne "pomarańczowe zioła", a ściślej mówiąc Czysty Ekstrakt Moxy. Tylko tego mi brakuje. Dlatego odkopałam stary temat, żeby nie popadł w zapomnienie gdzieś tam na półkach archiwum GF. Albo w koszu na śmieci... Ale skoro nic w tej sprawie nie wiadomo - pozostaje mi czekać. I co jakiś czas będę was nękać pytaniami, jak się sprawy mają. Bo ja chcem mieć kónia! :D

• Teron

Closed the thread.