Problem z grafiką

Rekrutacja do zespołu RoM PL została otwarta! Więcej informacji: Rekrutacja do zespołu RoM.
  • Witam. Po kilkuletniej przerwie wróciłem do gry i pojawił się spory problem. Wszystkie postacie w grze w tym moja są białe. Zmniejszenie grafiki nic nie daje. Ktoś się z tym spotkał?

Mam kartę serii rtx4***, windows 11.

• Witaj szwejo72,

Białe modele postaci, a właściwie brak ich tekstur, zazwyczaj oznaczają uszkodzone pliki tekstur gry.

W takim przypadku należy skorzystać z opcji "Napraw". Znajdziesz ją po uruchomieniu klienta Gameforge, na rozwijanej liście obok przycisku "Graj".

• Witaj szwejo72,

Białe modele postaci, a właściwie brak ich tekstur, zazwyczaj oznaczają uszkodzone pliki tekstur gry.

W takim przypadku należy skorzystać z opcji "Napraw". Znajdziesz ją po uruchomieniu klienta Gameforge, na rozwijanej liście obok przycisku "Graj".

Zrobiłem jak zasugerowałeś.Zmiany polegają na tym, że pojawiła się głowa i buty mojej postaci i wszystkich innych w danej lokacji. Jak znajdę czas to wstawię screena, bo w sumie ciekawy widok

• Różnie mi czasem chodzi gra na Nvidii (a używam od lat głównie takich, pamiętam - gdy wprowadzali Limo - w ogóle nie dało się grać przez jakiś czas na Nvidiach - bo nie było tekstur, nawet tych mapowych). Obecnie - czasem po różnych aktualizacjach, jak pojawiają się problemy - zmieniam rodzaj sterownika i najczęściej pomaga. Nie wiem jak się sprawy mają obecnie na 4***, ale na tych starszych mam do wyboru dwa rodzaje sterowników do wyboru w panelu sterowania GeForce'm (jeden profilowany do gier, drugi do grafiki). Czasem, gdy pojawiają się problemy - podmieniam na ten drugi sterownik (inny niż obecnie działa) i najczęściej problem znika. ROM na obu sterownikach działa w zbliżony sposób. Może to pomoże - prosta sprawa - parę minut i być może problem rozwiązany. Jeśli nie - większa robota, ale wywal "starego ROMka" i zainstaluj od nowa.