Posts by Andrut

Answering about "next".

It is not funy (for me). Innowation with very old place with old, extradurability mobs. Like in this old-new "caves".

Alternative games has a new locations in time.

Ab. "ideas"

The very old "idea" is... for instance... to make IS friendly for user. Even place to make a money in this game is full of bugs. Visit card of this game. Nobody fix it for years.

Crash 5 sec. to the end of SW. Everybody likes it! Why 5 sec. to the end??? In a rule? It should be fixed first, "ideas" has no sense without fixing bugs. And nobody repairs bugs (+€,+$,+Y) and will not make your dreams usefull (-€,-$,-Y).

FIRST - repair what you have, next - go foward with "ideas". Otherway - more bugs, game unplayable.

(apologize my english, I use this leanguage very, very rare, and I've learnt it 30 years ago and still do not use translator - me is me, not AI)

Very interestig ideas, but...

there is only one kind of changes, I can see in this game.

The worst for players, the best to make €€€ $$$ YYY on this game.

Even - if bug is a reason to generate 0,01 €, nobody fix this bug, make another one simulate to this.

What will be next? Logar for 100(20)/100(20) ? Without weapon of course.

Your wishes are cute, but children-like.

Bardzo się cieszę Celes, że znalazłaś czas na przypomnienie o jutrzejszej przerwie technicznej. Gdybyś jeszcze mogła się pofatygować z jakimiś wyjaśnieniami w sprawie braku możliwości użycia "Gameforge Client" (wszystko puste), by w ogóle wejść do gry, byłoby miło. Od ponad godziny nie działa.

Coś mi się zacięło na jednym koncie i jednej postaci. Już drugi dzień mi pokazuje, że karmiłem zwierzątko już dzisiaj i nie mogę go nakarmić, a nie karmiłem. Ktoś ma pomysł jak to zresetować, skoro 6.00 mi tego nie resetuje? (chodzi o karmienie jajkami z tego samego żywiołu).

No droga Celes. Przeczytałem przecież. I pisze na temat. Te gashe z 20.03.2024 nadal mają "SZKARŁATNE OSTRZE DEMONA", których po postaciach mam już w piguły i po kokardę...

Po tej pojedynczej gashy, która udawała że jest jej piętnaście a z której wypadały takie śmieciory, że lepiej było poświęcić tych parę chwil na ogród skrzynek niż je w ogóle otwierać - pomyślałem że przeszli w tym roku samych siebie. Ale i tak przeszli. Po co mi trzecia "SZKARŁATNE OSTRZE DEMONA" na ta samą postać (to już trzeci rok z kolei taka sama gasha)??? I jeszcze jedna sprawa. Na trzech (tylko trzech) kontach - miałem do odebrania w IS - PREZENT GRATIS. Ale nie cieszcie się. Choć szumnie wyglądało - z każdej ze skrzynek spadło po 25 żywiołów ognia (buahahahahahahahaha)...

I tak sobie parafrazując piosnką "powąchać tak, dotykać nie..." - ot cała pointa.

Jestem w takiej jednej gildii, którą współ-budowałem wiele lat temu, kilkanaście lat temu. Chyba od ponad 10 lat, nikt poza mną tam nie zagląda. Pisałem kiedyś do supportu w sprawie zmiany moich uprawnień w gildii (zarządca), ale dostałem jakiś schematyczny opis instrukcji, która wymagała ode mnie stworzenia jakiejś fikcji (głosowania kilku członków na mnie), by zmienić przywódcę... Znaczy - pewnie miałbym albo kilka postaci ze swoich kont "namówić" bym ja zagłosował na siebie, albo namówić kilka osób z obecnego serwera, by wprowadziły jakieś alty do tej gildii, zrobiły głosowanie - prze-procedowały sprawę a potem pewnie sobie poszły, bo alty przydają się na wojnach... Zrobiłem sobie inną gildię, ale tamtą mam nadal - z sentymentu i tak pozostanie. I nie było w zasadzie problemu, dopóki po n-tej już fuzji serwerów, tym razem ktoś mnie "przebił" z nazwą. Chyba jako jedyny teraz biegam z jakimś "Mergred guild - no. XXXXX". Trochę siara. Istnieje jakiś cywilizowany sposób, aby zrobić mi postać tm przywódcą i zmienić tą nazwę na jakąś przyjazną dla użytkowników (albo chociaż "odgórnie" ją zmienić)??? Trochę za stary jestem na jakąś ekwilibrystyczną kombinatorykę w tejże kwestii. Proszę o pomoc.

Różnie mi czasem chodzi gra na Nvidii (a używam od lat głównie takich, pamiętam - gdy wprowadzali Limo - w ogóle nie dało się grać przez jakiś czas na Nvidiach - bo nie było tekstur, nawet tych mapowych). Obecnie - czasem po różnych aktualizacjach, jak pojawiają się problemy - zmieniam rodzaj sterownika i najczęściej pomaga. Nie wiem jak się sprawy mają obecnie na 4***, ale na tych starszych mam do wyboru dwa rodzaje sterowników do wyboru w panelu sterowania GeForce'm (jeden profilowany do gier, drugi do grafiki). Czasem, gdy pojawiają się problemy - podmieniam na ten drugi sterownik (inny niż obecnie działa) i najczęściej problem znika. ROM na obu sterownikach działa w zbliżony sposób. Może to pomoże - prosta sprawa - parę minut i być może problem rozwiązany. Jeśli nie - większa robota, ale wywal "starego ROMka" i zainstaluj od nowa.

Dzięki, nie pamiętam ile tam masz aaa czy eee w nicku na postaci (więc tu ci odpowiem), ale i tak - szkoda mi ich odpisywać (zbyt rzadko spadają odpisy a już od dawna nie wydaję na tą grą, bo mi po prostu już szkoda..., bo to alt... bo to nie ja sam... bo jeśli masz wydać na coś, co nie jest tego warte, to absolutnie nie...) - po prostu skrzydła mi spadły na tą postać w marcu z eventu. Ja mam już dość Barb... to co mnie jeszcze kiedyś bawiło - przestało. I nie wiem czy na zawsze... bo przegięcia coraz większe. Ostatnio zwykłą maskę 1 lv 110 podnosiłem do +3 chyba ponad dwie godziny... (wiesz jaki to ma sens w aspekcie całej gry, żaden - po prostu w ten sposób sobie oznaczam, że jest odpisana na stałe) Trochę nie taka kiedyś była ta gra jak na nią jeszcze wydawałem kasę, wspierałem... Miłej zabawy. Ja muszę co najmniej odpocząć...

Jeszcze od czerwca, prawie codziennie usiłuję podnieść skrzydła do +5 (110 piriusów, które da się pozyskać za jednymi dziennymi). Dziś są +2. Sami sobie w to grajcie. Papa. Może mi kiedyś przejdzie, ale ja wysiadam. Za pazernie, za pazernie... mikropostępy też mają swoje granice. To pikopostepy nastawione chyba tylko, na pozamykanie tej gry na cztery spusty. Te monety na wakacje, to tym razem wielki badziew (co jest wyraźnie dostrzegalne tych niebotycznych tłumach przy wymianie). AH też leży i kwiczy. Ceny tylko rosną z powodu braku podaży... Papa na razie, papa... Trzeba tylko pocztę przelecieć, bo itemki polecą w kosmos, ale nie wiem nawet czy warto, bo jak za parę miesięcy wrócę, to czy w ogóle kogoś jeszcze spotkam.

Pojawiły się problemy z logowaniem. Te konta już otworzone, pozwalają na wejście kolejnych postaci. Natomiast otworzenie kolejnego subkonta nie jest możliwe. Mam nadzieję, że to chwilowe problemy.

PS

Może to Was zmotywuje do szybkiej naprawy. Na tych zalogowanych już kontach, nie da się wejść do IS

PPS

Już działa, ale pół godziny komplikacji.

Jest problem z korzystaniem z gry. Nie wiem jak z innymi strefami, ale Ystra nie działa. Teleport do Reifort zadziałał, Snop do Varanas przeniósł, ale już do Harf nie. Przeniósł do Srebrnego Wodospadu. Koniem do Ystry dało się dojechać, ale ani jednego NPC..

Wspominając Vimkę, przypomniała mi się jedna sytuacja. Altami gram, więc trudno mnie czasem rozpoznać (może bardzie po eq, bo mało kto robi takie full wypas wyposażenie na 1 lv), ale taki młody alt to zwykle przechadza mi się po pierwszych bossach i dropi te karty dla samego siebie, przy okazji robienia dziennych. Oczywiście, ja nie pomijam tego, z którego karta bardzo rzadko leci - Ang Li (czy jakoś tak) i właśnie tam kiedyś spotkałem Vimkę, która na niego czatowała. Byłem zdziwiony, bo to było z półtora, czy dwa lata temu, że jej jeszcze nie ma, ale wiem, że to jedna z tych trudniejszych kart i jeszcze mi się nigdy nie zdarzyło, aby mi spadła na postać powyżej 10 lv... Ponieważ mam już tych kart kilka, zaproponowałem, że jej prześlę, ale było tylko... nie, nie, nie - ja chcę sama :):):) Nie wiem, czy jej się udało w końcu tą kartę zdobyć (i też nie wiem czy to w ogóle jest możliwe postacią 100+), ale i na takich prozaicznych czynnościach czasem ją też spotykałem.

Dzięki Zeno za te wklejki. Miło popatrzeć. Ja byłem trochę zawiedziony, że nie zrobiono wcześniej w grze miejsca, które by upamiętniało tą wspaniałą koleżankę. Ale pewnie warunki techniczne nie bardzo pozwalały. Ja ją pamiętam, jako jedną z tych najbardziej życzliwych Osób, jakie kiedykolwiek spotkałem. I znowu mi dziś łezka poleciała...

Czyli różnica dostrzegalna dopiero po wydaniu 545 diamentów :):):)

I daje możliwość wydania kolejnych 1197 diamentów. Wow!

Ale dziękuje za wyjaśnienie różnicy, która się pojawiła.

Poprzednia informacja była zupełnie nieczytelna.

Odtąd gra nabrała zupełnie innego wymiaru.