Posts by Andrut

Jak grochem o ścianę. Temat już był... Wiele spraw jest naprawianych, ulepszanych, ale to ni w ząb. Ja też mam stare konta i przy wielu itemkach w CBL, chodzi to jak... skrzyżowanie żółwia ze ślimakiem na zdezelowanych resorach i pod wpływem środków zaburzających rzeczywistość. Programista musiał mieć niezły ubaw sprzedając taki produkt do użytku. Tak w ogóle - to okienko IS'u często ma zwiechy/zacięcia. Ot taka wizytówka całej gry (o czym już kiedyś pisałem poruszając ten temat dawno temu). I jak już wspominałem, co najciekawsze - jest to miejsce, które ma przynosić dochody tej grze.

Łapię jakieś chwile wolnego czasu, aby skorzystać z eventu... a tu lipa. Rano, w pewnym momencie gra miała takie lagi, że szkoda mi się zrobiło czasu na robienie w niej czegokolwiek. Teraz, usiadłem na chwile, aby się odstresować a tu zupełna kicha. Od pół godziny próbuję się zalogować i albo wiesza się na planszy "logowanie do serwera postaci", albo wyskakuje informacja "błąd konta lub hasła". Echhhh...

Rok w rok jest "rok" do tyłu... Ale chyba nikomu się nie chce tego poprawić, to akurat ma chyba niewielkie znaczenie. Dzięki za info zwrotne odnośnie dezinformacji/braku informacji itp., bo ja już sam nie wiem czy się starzeję zanadto, czy jestem robiony w trąbę.

Zdenerwowania we mnie ostatnio dużo Salamandro, bo czasu mogę mniej poświecić (na grę), a nawyki powiązane z tym festiwalem mam już chyba solidnie utrwalone. Inaczej teraz trzeba, bo zmian dużo a informacje o zmianach są mało dla mnie czytelne (trudno mi skanować na bieżąco informacje, które się pojawiają w rożnych miejscach). Dziękuję za interwencję w sprawie gash i alternatywy dla żabiego maniaka oraz czytelne informacje, których udzieliłaś w sprawie.

Jak gram... a gram jeszcze od bety... nie przypominam sobie, by... dwie gashe zleciały z okazji eventu..

DWUDNIOWY żabi maniak... to wizytówka obecnego stanu gry.

Wszystkiego putlerowskiego  co lepsze niż to, co dotychczas - z okazji tej trzynastki!

Odwrócenie uwagi od istoty problemu.

Implikacja mojej woli dyskusji politycznej na forum RoM jest mi bliska z technik manipulacji... znanych z kraju, którego zarządzaniem gardzę - Salamandro.

Za użycie słowa "wojenne" oraz namiastkę oświadczenia - dziękuje.

Można usunąć po przeczytaniu Salamandro, ale polecam ogólnie - spokojnie... i z rozwagą. Niektórzy potrafią czytać ponad przekazy metawerbalne i przede wszystkim... cel ich użycia.

Moje wątpliwości się mało rozwiały.

W związku ze zmianą ogólnoświatowej sytuacji pokojowej, zwracam się z prośba do obsługi gry, o oficjalne oświadczenie potwierdzające, że jakiekolwiek zyski uzyskiwane z RoM nie są używane do wspierania reżimowych systemów politycznych.

Z powagą. Andrzej.

Jak widać słychać i czuć, walentynkowe prezenty spowodowały lawinę ślubów i ceremonii z tym związanych (tak, tym razem to sarkazm). Crapy po prostu.

Wczoraj, to nawet nie chciało mi się ich odbierać - miałem ciekawsze celebracje tego święta w realu. Nie powiem - liczyłem na to, że choć 14-go, coś ciekawego wpadnie.

Było niestabilnie Salamandro przez ok pół godziny. Wyglądało na awarię z logowaniem jak uprzednio, a później nawet nie dało się kliknąć wejścia do logowania postaci z planszy interfejsu GF, tak jakby ten mały klawisz "play" przy konkretnym subkoncie był zupełnie nieaktywny (wcześniej zawieszało się logowanie "w trakcie"). Przelogowałem grę, to ekran logowania GF był pusty. Gdy po jakimś czasie znów przelogowałem grę - wszystko wróciło do normy.

Coś poszło nie tak :)

Gdzieś po północy (wymieniałem jeszcze monety kwiatów, wymieniałem runy), na jednym subkoncie w IS, zauważyłem darmowy pakiet. Odebrałem i wpadł mi z niego "aniołek" (ale plansza "po-zakupowa" pokazywała, że odebranie 2 talonów misji dziennych jest już wykorzystane). Sprawdziłem tu informację, i znalazłem o darmowych pakietach rekompensujących niedogodności...

Nie, ani do papieża, ani do supportu nie będę w tej sprawie pisał - w sumie nie ma dla mnie taka różnica żadnego znaczenia, ale coś zadziałało nie tak jak powinno.

Tuż przed 8.00, na innym koncie tez odebrałem ten pakiet. Tym razem, były w nim faktycznie 2 talony misji dziennych.

Oczy na zapałki, ale w piguły setek (i nie tylko setek) sobie porobiłem. Wreszcie zbieraczami mogę sobie zbierać, co potrzebne, bo poziomy zbieractwa powbijałem już dawno temu, i to na wielu altach.... nie będzie problemu pocraftować (no może przez chwilkę krawiectwo ;) )

BTW... może coś z petami da się jeszcze zrobić, bo tak trochę stoją na tym 60 LV (w pet-crafcie i ze skillami).... ale z tym, to chyba dużo zachodu...

Jeden z tych najlepszych eventów z całego czasu gry.

Dziękuję serdecznie.

Przy pobieraniu bufków, to jeszcze nie ma takiej tragedii, da się to szybko obskoczyć, ale mam solidnie rozwinięty skarbiec (to wymaga ogromnej ilości materiałów), by alty mogły sobie swobodnie korzystać z ubranek i materiałów potrzebnych na bieżąco...(skrzynka pocztowa tez jest obok) i jest tragedia. Ten błąd czyni go prawie bezużytecznym... Gdy usiłowałem poznać funkcje zamku (wcale nie obok skarbca), rozwijać go - też mnie wylogowywało co ok. 3 minuty.

NATOMIAST...

Tak, nadal crashuje, wylogowywuje w Varanas, ale odnoszę wrażenie, że rzadziej, niż to było wcześniej.

W "Crashanis" dawno nie robiłem żadnych misji - nie wiem czy się poprawiło.

Oj pany! Przenosicie swoje frustracje. Nie wiem jak gra chodzi ostatnimi czasy, bo gdzie indziej moja uwaga - domyślam się jednak, że moja krytyka wypowiedzi (parafrazuję) "błędy zostały naprawione, darmowych pakietów nie będzie" była słuszna...

JEDNAK!!!

Nie przypominam sobie wcześniejszych sytuacji, w których gra nie działała, były jakieś błędy/omyłki/niedociągnięcia oficjalnej publikacji...

a... reakcja ce strony GM,MOD była taka szybka.

Nie przypominam sobie też, by w przypadku awarii, informowano graczy na bieżąco, co się dzieje - zwykle odnosiłem wrażenie, że to ma małe znaczenie dla obsługi tej gry. Postrzegam tu indywidualne bardzo podejście Salamandry do graczy, pozytywna zmianę na plus, różne osoby/osobowości przewinęły się przez obsługę tej gry!!!

Oczywiście ordynarne wpisy, nawet jeśli u podstaw leżą uzasadnione frustracje - POTĘPIAM W CAŁEJ OKAZAŁOŚCI!

Prawie godzinkę pochodziło, ale dalej jakieś cyrki się dzieją z tym logowaniem (wylogowane konto - bo nie wrócił do wyboru postaci po wylogowaniu postaci; zwis - próba ponownego zalogowania na to konto daje komunikat: "to konto już jest zalogowane na tym serwerze" a nie jest - i nie da się wejść do wyboru postaci)...

Spokojnej nocy.

Chciałem sobie parę postaci przygotować do eventu, a tu lipa.

O 19.02 wylogowało w zwis i ta sytuacja trwa nadal (19.28).

Szukam informacji - na forum EN - dwie godziny temu było ponoć to samo.

Serwery mają dziś wiatry, czy jak? (to humorystyczna uszczypliwość Salamandro, nie sarkazm - dostałem alert o wiatrach, ale u mnie cisza, spokój za oknem) ;)

Ujednolicenie (aż sobie sprawdziłem).

Sarkazm -spotęgowana ironia, używana zazwyczaj jako sposób wyrażenia negatywnego nastawienia do czegoś lub kogoś; złośliwość, często używana, by skrytykować zaistniałą sytuację lub zachowanie czy stan.

No, nie koniecznie. Więcej w tym było humoru niż złośliwości, to raczej uszczypliwość. No, ale mój humor jest specyficzny. Odbiór twój - nie chciałem urazić.

Dzięki Salamandro za poprawkę (bez cudzysłowów). Przeprosiny mi nie potrzebne, ale tez miłe i godne uwagi, może ktoś skorzysta ;)