Posts by Andrut

No przykro mi. Nie 3 nowe strony, tylko - jak sądzę - ustawienia kostiumu od I do V... coś tak bezużytecznego, że nawet z tego nigdy nie korzystałem i jak sadzę - tego było 2 a jest pięć. PIĘĆ możliwości ustawień kostiumu a nie pięć stron szafy. Czyli FEJK ta informacja o kolejnych stronach szafy. Kolejne strony szafy nadal płatne. Czyli znów jakaś fajność po ROMkowemu.

Nie mam już do was sił.

Czy Twoja szafa pęka w szwach od strojów na różne okazje? Nie martw się, dzielny bohaterze, gdyż usłyszeliśmy Twoje prośby i na nie odpowiedzieliśmy! Z radością informujemy, iż tchnęliśmy powiew świeżości w Twoją Magiczną Szafę powiększając ją!

3 nowe strony zostały dodane i są dostępne w Magicznej Szafie

Niby bezużyteczna sprawa, ale akurat mnie to bawi a mam całe sterty ubranek, które mi wiszą w plecakach IS, bo tam gdzie chciałbym je dać nie ma już miejsca a szkoda mi wydawać na takie banialuki jak dodatkowe strony tej szafy - diamenty.

Plusik za to. Szczególnie, że festiwal ubraniowy już niedługo ;)

PS

NIE JEST TAK JAK TO OPISANO W ZAPOWIEDZI. Szafa nie została powiększona.

Cześć Hekatri.

Niełatwa ta rola, którą na siebie wzięłaś. Powodzenia życzę. I postawy mediatora pomiędzy tym co po stronie gry a tym co po stronie jej konsumentów, znaczy użytkowników. Wszystkiego, co dobre.

PS

Tak na marginesie - nie tylko dla Ciebie. Słowa "witaj, witam.." niosą ze sobą konotację wyższości ponad innymi, warto ich używać z rozsądkiem, nie każdemu odpowiada robienie z samego siebie wasala reagując na tego rodzaju... powitanie.

No dzięki Zeno. Pewnie tak właśnie było. Trudno, pewnie za rok, bo mi się nie będzie chciało, albo nie będę pamiętał na innym festiwalu z wodą. Szkoda, bo to alt z setką na zbieractwie i setką na levelu.... ale... tyle czekał, no to se jeszcze poczeka ;)

Dzięki też Celes... ale to zbyt drobna sprawa, abym się bawił w support.

Wymień złotą owczą skórę na świąteczny certyfikat....

Abstrahując już od poziomu złośliwości z jaką pojawiają się te owieczki w zależności od potrzeb (itemków w zasobnikach) danej postaci...

Nie ma i nie ma... tak od bardzo długiego czasu na tej postaci (zasobniki się zapychają, bo to już wiele tygodni tego eventu)... nie da się zdobyć w ten sposób ostatniej dziesiątki drakonarii, do kompletu na mounta...

W końcu rzuca trzema owieczkami (potrzebne były dwie). Ponieważ plecaki (zagospodarowane)... przy zbieraniu skrzyń, część przedmiotów pozostaje zawieszona, na koniec przekładam do plecaka IS... I wymieniam 7 skór na certyfikaty (które znikają a certyfikaty powinny wisieć w kolejce), podnoszę tą trzecią skórę z owieczki, przekładam itemki do plecaka IS... a certyfikatów nigdzie nie ma, poleciały w kosmos... Przypominam sobie, że już parę lat temu, miałem identyczną sytuację...

Ja jeszcze nie zdążyłem tego w pełni dostrzec, bo byłem dopiero na drugim z kont, ale na pierwszym miałem w sklepie do odebrania jakiś gratis na jedna postać, a na drugim koncie tego nie mogłem w żaden sposób znaleźć - użyć...

Pozdrawiam Brono. Ta dziwnie zachowująca się postać obok ciebie, gdy stałeś na Rynku obok Owsteina ok 1 w nocy, a potem zacząłeś robić to samo... to tylko ja ;)

PS

Po odwiedzinach w dniu dzisiejszym wszystkich kont - jedynie na niecałych 10% z nich miałem możliwość odebrania jubileuszowego gratisu z ISu, a i tak to był zupełny chłam - crapy po prostu!

Teronie drogi... To poważnie skraca możliwości skorzystania z dobrodziejstw tego eventu. Doba na dziś rozplanowana co do minuty a tu taki zonk. Szkoda, wielka szkoda. To trochę tak... Możesz lizać tego lizaka, ale przez papierek... Paskudnie to wyszło. Niestety, nie pierwszy raz..

A ten NPC od wymian na transmutorze, co to miał być, a tak jak w zeszłym roku... kicha? Działa, czy jak prawie wszystko w tej grze? Żadnych informacji o tym kiedy będzie, i czy będzie... a może wymiany działają, tylko NPC, który informuje jak to robić nie działa?

Fajnie z tymi Ownstein i spółka, ale dlaczego niektóre rzeczy nie są naprawiane całymi latami? Tak wiele w tej grze perfidnych manipulacji, że nawet to co się dzieje z jakiegoś lenistwa, nihilizmu czy zaniedbań sprawia, że często cała ta gra działa jak jeden wielki wielowymiarowy wirus.

Dziękuję za zmianę w tegorocznym (2023) skrzynkowym dropie walentynkowych prezentów. Były całkiem OK. I być może, dziękuję Salamandrze, której już z nami nie ma, ale dbała o takie sprawy i czułem, że tak jest, bo bardzo dbała.

Jejku Zeno. Ja się drugi raz poryczałem. Są jakieś słowa, które byłyby tu dobre? Bo ja ich nie znajduję.

Na twe ręce Zeno, dla Ciebie, Rodziny, wszystkich bliskich, przyjaciół, znajomych... wyrazy głębokiego współczucia.

A Vimce już niestety nie będę mógł powiedzieć nigdy, cześć Vimka.

Dziękuje, że byłaś. Wspaniale było czuć twą obecność.

An.

PS

Na tym forum, powitałem Vimkę jako Salamandrę nutką jedną, która mi zadźwięczała jak wybrała sobie taką właśnie nazwę.

Dziele się, nie jest trudno znaleźć. Niech wybrzmi dla niej, pożegna - gdziekolwiek teraz jest. Bardzo bardzo głośno...

Einstürzende Neubauten - Salamandrina

Mam podobnie. Stary chłop a ryczy jak bóbr. Teraz dopiero widzę, jak zupełnie mi nieznana spoza gry Osoba, mogła mi być bliską.

Przeogromnie mi przykro z powodu tej bardzo smutnej informacji o Salamandrze. Ostatnim czasy mało ją widywałem w grze, ale powodów można się domyślać. Tyle lat Salamandro, tyle spotkań w grze, w bardzo rożnych okolicznościach. Brakuje słów.

Spoczywaj w pokoju.

Hej mistrzu nietuzinkowych pomysłów.

Gram tak sobie z przerwami od ponad 10 lat i odnalazłem sobie w tej grze, to co mnie czasem bawi.

I układałem sobie konta, alty... w taki sposób, abym odnajdował tu jakąś rozrywkę.

I aby mi się wygodnie grało... mam ponad sto altów - wszystkie zadbane i użyteczne, często sprofilowane pod konkretne sprawy.

I wyobraź sobie, bo to cię chyba raczej nie zawodzi - że nie istnieje u mnie coś takiego jak główną postać, albo... istnieje ich wiele, w zależności od humoru sobie do nich wracam.

Z tym twoim pomysłem, to proponuję, byś poszukał sobie innej gry, bo proponowane przez ciebie rewolucje, są dla mnie niestrawne.

Nie po to, rozwijałem i wyposażałem te wszystkie alty, abyś sobie marzył o tym, że znikną, bo coś ci się tam nie podoba!!!!

To od początku, to są Runy Altów i grać w tą grę bez nich, to sprzedać samochód, mieszkanie, dom rodziców i pałac babci... a i jakiś samolot i jacht by się przydał...

Pozdrawiam, ale zajmij się jakimś malowaniem obrazów, albo przemeblowaniem w domu, ale alty zostaw w spokoju.

Jestem tego samego zdania. Ogłoszono to 2 godziny temu. Poustawiałem sobie tak swoje zajęcia, by w tym tygodniu skorzystać z tego bonusu. 21-28 zaplanowałem zupełnie coś innego. Kpina, to mało powiedziane!

Dzięki.

Od razu nie pomogło, nie było go, ale jak zmieniłem wg. twojej porady i przelogowałem, pojawił się... daleko po prawej, ale mogłem przesunąć.

Miałem niestety ustawione "zapisz na serwerze" i nawet wywalenie zapisu postaci w "Dokumentach", niczego nie zmieniło.

Gra czasem "przycina". W takim właśnie momencie, zauważyłem jak mój plecak leci gdzieś na prawo... poza ekran. I od tej pory, mam dostęp jedynie do plecaka sklepowego. Grać się dalej nie da. Zapełnił się na full i kicha zupełna. Nie pomaga przelogowanie się itp. Czy ktoś ma pomysł na to, jak sobie poradzić z czymś takim?

Hmmm.

Pięciominutowa dziura w necie u dostawcy internetu podczas gry... i wszystko się napsuło.

W chwili obecnej wejście do GFa pokazuje na RoM wszystkie moje konta, bez możliwości uruchomienia ich (szary przycisk "play").

Na planszy gry, przycisk który zwykle ma status "GRA" (ten który ma wybór - napraw grę), w chwili obecnej ma status "Zainstaluj".

Próba użycia "Zainstaluj", powoduje planszę wyboru miejsca instalacji, ale użycie tej procedury w ogóle niczego nie powoduje - jedynie powrót do stanu pierwotnego, czyli planszy wejścia do RoM na GF, z wielkim przyciskiem "Zainstaluj" i nic ponadto się nie dzieje, nie uruchamia się żadna procedura instalacji. Próba wskazania innego folderu instalacji itp., niczego tu nie zmienia...

PS

Już się ponaprawiało, ale dziwne to bardzo.

Ha.

Może być gorzej? Może!

W ramach, jak sądzę zaradzenia problemowi, zwiększono czas pomiędzy kliknięciem na przycisk "odbierz bonus lojalnościowy" a reakcja na to klikniecie.... do KILKU SEKUND !!!

Przypomina mi to kawał, w którym przychodzi gościu do innego po poradę w sprawie małego mieszkania i bardzo licznej w nim rodziny, i otzymuje zalecenie - wprowadź do domu kozę....