Witam
Mam pytanie odnośnie rzadkich surowców ziołowych.
W Alchemi i gotowaniu używane są rzadkie surowce ziołowe np; Rozmaryn ; Trawa Bizonów itd aż do poziomu 61 gdzie surowce te przestają być w ogóle potrzebne.
Moje pytanie brzmi "Kiedy i dlaczego nigdy
" zostaną wprowadzone jakieś receptury wykorzystujące te surowce.
Na dzień dzisiejszy zbieranie i przerabianie tych surowców jest totalnie bez sensu , no chyba że ludzie wpłacają to na gildie lub sprzedają u NPC.
Żeby było śmieszniej ( co w doskonały sposób pokazuje podejście twórców i wydawcy gry do tematu zawartości tej gry) surowce te są dostępne u NPC za Honor
( ja się pytam po co skoro sa BEZUŻYTECZNE )
To kolejny przykład na to że po przejęciu gry od Frogster obecny wydawca skupił się na wyciąganiu kasy od graczy zamiast na zawartości produktu oferowanego graczom.
Podsumowując:
- po zmianie minigierek i wycofaniu z dropu z nich receptur , zapomniano wprowadzic ten drop do innych mobów.
- od 60 lvl alchemi nie dodano żadnej receptury wymagającej rzadkie zioła ( dodatkowo wycofano z dropu zielone receptury z poziomów 49-59 np. Mocna Mikstura Siły )
- od 60 lvl Gotowania nie dodano żadnej receptury wymagającej rzadkie zioła ( dodatkowo usunięto z dropu zielone receptury z poziomów 49-59 np. Placek z lasu Laor )