Posts by Yurie

Sugestia i opinia na temat Eventu: Labirynt Dasein

Utworzenie nowego eventu (chyba, że jest to jakiś odgrzewany, o którym nie wiem) jest jak najbardziej pozytywnym zjawiskiem w tej grze. Jednocześnie z tym wydarzeniem, powstały pewne usterki i nieścisłości...

#1 Kwestia pieniężna

Opłata za wejście do Labiryntu jest stanowczo za wysoka, szczególnie jeśli chodzi o 3 wejścia 6,25kk (przynajmniej dla mnie za wysoka). Jeśli takowa oplata w goldzie musi być uiszczona, to mogłaby być mniejsza lub jak niektórzy proponowali na "Rynku" pierwsza darmowa, a druga odpłatna.

Ja osobiście nie chcę tracić codziennie 250k albo 1,25kk za dwókrotne wejście, z którego tak naprawdę mogę nawet nic nie zdobyć.

Płacę codziennie te 250k, trochę z ciekawości i chęci uzyskania jakichś przedmiotów, ale robię to niechętnie.

#2 Kwestia mechanizmu labiryntu

Pomijając fakt, iż w labiryncie można spotkać innego gracza, proponowałabym zmniejszyć czas respawnu skrzynek (jeśli w ogóle się da), by spawnowały się szybciej i każdy by był "zadowolony" po zrobieniu eventu.

Gdy pierwszy raz weszłam do labiryntu (pomijając już kwestię pieniężną, która mnie zdziwiła), byłam nieco zawiedziona, bo biegłam bez celu po tych korytarzach przez 3 minuty i w ciągu tego czasu zdobyłam tylko jedną skrzynkę. Zapłaciłam wtedy za ponowne wejście, również uzyskując jedynie jedną skrzynię.

Warto również zwrócić uwagę na czas biegu w labiryncie, trwa (chyba) 3min, jeśli biorąc pod uwagę, że wyżej wymienionych warunków nie można zmienić, warto zwiększyć czas na poszukiwania.

Ogólne wrażenie fajne, ale mogłoby być lepiej. :saint: