1 Sugestia - konto premium - Premium account

Rekrutacja do zespołu RoM PL została otwarta! Więcej informacji: Rekrutacja do zespołu RoM.
  • Code
    1. At the beginning in Polish, then in English and a translator*

Wstęp.

Zalogowałem się dzisiaj do gry i zrobiłem wszystko sam, bez gry w jakimkolwiek party. Nie korzystając z niczyjej pomocy w robieniu tego samego co wczoraj, przedwczoraj i przedwczoraj wczoraj itd itd itd. Niebywałe zjawisko w grze MMORPG, robić codziennie coś samemu nie będać w żadnym pt bo to nie daje żadnych profitów. No chyba że zakładamy pt z własnym altem lub "odpalamy honorówke" z altem oczywiście. Cokolwiek robimy w grze, robimy to indywidualnie, sami. Party z innymi graczami jest nam potrzebne tylko na instancjach. Dropienie kart w drużynie honorowej, lustra w pt z altem. Minigierki solo, wszystko solo, solo, solo.

Popadam w monotonnie i zaczyna mi sie już nudzić. Brakuje mi gry z innymi ludzmi których mijam czasem, znaczy że jeszcze ktoś tu gra. Jednak mijając graczy musze wziąść pod uwage fakt że prawdopodobnie to może być alt gracza z jego własnej armii altów liczącej czasem nawet ilość kilkuset postaci które zarabiają na postać główną. Niebywałe zjawisko stworzyć mmorts w grze mmorpg, nie każdemu się to udaje. Polecam jeszcze by te postacie wszystkie na raz brały udział w wojnie gildii czy czymkowliek innym by zobaczyć jak się ta armia mmorts w tej grze prezentuje.

Jestem dorosły i jestem świadomy tego że inwestor jak i wykonawca mają tą grę i nas w głębokim poważaniu. Wątpie by się to zmieniło, jednak dla lepszego samopoczucia pomyślałem że podzielę się z Fanami gry Runes of Magic pomysłami których i tak nikt nie zrealizuje - No bo po co? / To bez sensu / Beznadziejny pomysł / Dziękujemy za sugestie jednak firma ma pana i pomysły w głebokim poważaniu. Pozdrawiamy zespół który nie ma wpływu na rozwój gry.

Pozdrawiam Fanów i gm-ów Runes of Magic którzy grają i starają się coś zrobić by uprzyjemnić grę i wpłynąć na rozwój. Nie pozdrawiam firmy która porzuciła projekt Runes of Magic - pretendenta do top 1 mmorpg.

ps. piszę dla siebie i dla fanów. Świat jutra jest piękny gdyż skrywa się w naszych marzeniach a im bardziej wierzymy w swoje marzenia tym bardziej jesteśmy w stanie je zrealizować i nie dać się przeciwnością losu. Marzenia są po nic, są po to by je realizować. Jeżeli nie ujrzą światła dziennego to zostaną w naszych głowach i tam będą rozkwitać, tak długo jak będziemy je pielęgnować..

Konto premium:

Wiele gier mmo wychodzi z założenia iż warto takie rozwiązanie wprowadzić. Niewielkie opłaty miesięczne pozwalają graczą dostać coś w zamian od gry. Tu chciałbym opisać kilka takich ulepszeń które mogło by zawierać konto premium w tej grze gdyby nikt tego projektu nie porzucił..

- PT i PD 10 - 30% z mobków i/lub z misji na 30 dni

- Prędkośc wierzchowcem ~15% na 30 dni - może już nie będe pisał 30 dni bo to tyczy się całego konta premium..

- 10 - 30% Łup /oraz 10 - 30% drop - co to drop?? Łup zapewne wiecie że odpowiada za powielanie wypadania itemków z jednego mobka, innymi słowy im większa szansa na łup tym więcej

przedmiotów wypada. Drop a nawet drop rate odpowiada za szanse na wypadnięcie danego przedmiotu. Przykładowo jeżeli mamy 1% szans na wypadnięcie karty z mobka to +30% da nam 1.3% szansy że karta nam wypadnie. To nie dużo, jednak zawsze coś. Z Łup-em spotkałem się w tej grze pierwszy raz - założenie niby dobre.. To tak jakbyśmy dostali więcej losów, więcej szans, więcej przedmiotów o niskiej wartości w tym całym losowaniu. Być może dzieki wielu losowaniom dostaniemy coś wartościowego.. Polecałbym wprowadzić zwiększenia szansy na drop - nie tyczył by się jednak itemków z instancji, tam oczywiście LD czy HD drop rate pozostał by bez zmian.

- Runka przenosząca do domu, zamku, poczta, runka portalu przenoszącego na 30 dni- nie za duże wymagania?!! Otóż nie, można wprowadzić konto Premium: Basic, Normal, Professional - ceny to np 50zł, 75zł, 100zł PLN Wiadomo im większa opłata tym więcej zyskujemy. Runki były by dostępne po otworzeniu podstawowego plecaka i kliknięciu ikonki "Konto premium" gdzie znajdowały by sie tam runki trwale umieszczone z możliwościa przeniesienia ikonki danej runki na pasek akcji - standard

- Diasy za codzienne logowanie lub kilka przedmiotów wysłanych na pocztę raz na kilka dni itp, młotki do zwiększenia trwałości, oczyszc kam fuzji, doładowania trans - ilośc zależna od wyboru konta premium nie przekraczająca wartości kosztu uzyskania konta- jak dla mnie zyskują wszyscy. Mogą to być np tylko 3 przedmioty losowe o danej wartości, lub wybór przedmiotów nie przekraczając uzyskanej sumy pktów przyznanych w ramach pakietu premium

- Bardzo ważne: plecak premium na itemki do craftu. (To nie bywałe by mieć alty, altowe gildie itd by trzymać tam swoje rzeczy. Jak dla mnie wstyd do tego dopuścić.) Plecam na itemki do craftu taki plecak premium który pozwalał by trzymać tam wszystkie surowce -a raczej wpadały by tam itemki przez nas zebrane, kupione, pozyskane itd - wszystkie surowce zioła, drewna, kamienie, ( bez receptur),czy wszelkie itemki związane z craftem. Do takiego plecaka możemy włożyć limitowaną ilość, tzn 1 stack którego górna granica to 1`000 lub 10`000 danego surowca. Z plecaka moglibyśmy korzystać cały czas, nawet po wygaśnięciu trerminu ważności. Jednak po wygaśnięciu terminu nie moglibyśmy już do niego nic wkładać..

- (Tu nie pomysł co do konta premium tylko polepszający grę) Cenedrile, trzymamy itemki w plecakach, bankach, skrzyniach - cuda na kiju, cyrk na kółkach. Czemu nie trzymamy itemków od Cenedrili w menu cenedrili z podglądem i możliwością polepszenia jakości przedmiotów z tamtego menu? Przecież w tym menu mamy możliwość podniesienia poziomu, to dla czego musimy gdzies indziej te przedmioty trzymac i szukac w odpowiednim czasie? Jak dla mnie na tym nie zarabia żadna firma a tracą gracze.. Nie wpływa to na doładowania transmutora w żaden sposób. Po za tym podniesienie poziomu cenedril sercami kosztuje więcej niż jesteśmy w stanie stackować danych przedmiotów. Jak dla mnie jest to nie dopracowanie gry i utrudnienie jak wiele, wiele innych rzeczy. Trzeba by było do tego wprowadzić zmiany w kilkunastoletnim Interface? Może wreszcie warto to zmienić 8)

- perfumy dla peta - chyba nic nie trzeba tłumaczyć..

To są podstawowe pomysły na potrzebne itemki użytku codziennego

Miło by było przeczytać jakiś komentarz od fanów lub GMów

Pozdrawiam

Klient i gracz Marianelwuo

• To może zainwestuj te 100 PLN w Dias i kup sobie to co potrzebujesz :). Jak byś nie zauważył to istnieje cos takiego jak codzienny bonus za zalogowanie i dostajesz tam własnie potki na PD/PT , potki na misje , potki na droop; Runki o jakich piszesz dostepne sa z wielu eventów, wystarczy grac i wykonywac misje eventowe by miec pakiety z których takowe runki wypadaja. Co do plecaka na itemy z Craftu to bezsensowny pomysł, kazdy kto chce crafcic znajdzie sposób na te kilka itemów ktore aktualnie potrzebuje do craftu. Co do cenedrili to jedyny sensowny pomysl , wystarczy menu podobne do waluty i serca wpadajace tam zamiast do plecaka.

• Jesli czujesz sie tu samotny i nie masz z kim grac , robic misji , eventów, chodzic na instancje to moze spróbój najłatwiejsze rozwiązanie - zapisz sie do Gildi . No chyba ze jestes juz w jakiejs gildi ale z jakiegos powodu jestes w niej ignorowany/pomijany ( to wtedy proponuje poszukac powodu w własnym zachowaniu/sposobie postepowania ) a nie szukac dziury w całym . Tu jest bardzo dużo czynnosci ktore gracze wykonuja w party , ale jest róniez wiele czynnosci które mozna lub trzeba wykonać samodzielnie ( jesli te samodzielne czynnosci sprawiaja Ci trudnośc - poprostu ćwicz , trening czyni mistrza)

konto premium w grze ktora wymaga mikropłatnosci praktycznie za wszytko :D - nawet tego nie proponuj bo wydawca gry jeszcze to wprowadzi bo pomysli ze to doskonały pomysł na wyciegniecie jeszcze wiekszej kasy za cos co jest tu dostepne za free ( mamy darmowe nagrody za zalogowania, darmowe pakiety za wykonywanie misji festiwalowych i eventów - NIECH WYDAWCA TO USUNIE NIE CHCEMY TEGO WOLIMY ZAPLACIC ZA KONTO PREMIUM ...... )

Patrzac na Twoje 3 tematy ewidentnie Ci sie nudzi , jak bys zainwestowal polowe czasu który poświęcasz na wymyslaniu rzeczy juz wymyslonych i wywarzaniu otwartych drzwi - w rozwój postaci w grze to moze nie musial byś tu nic pisac bo wszytko co Ci potrzeba osiagnoł bys swoja grą.

• Dziękuje. Cieszę się że spodobał się pomysł odnośnie cenedrili :) Co do systemu codziennego logowania to daje mało opłacalne itemki lub małe ilości itemków. Fakt mała ilość graczy daje małą ilość itemków gratisowych a tych bardziej wymaganych bardziej przez nas do dalszego rozwoju.

Podniesienie cen lub podniesienie ilości itemków potrzebnych by coś zyskać wydaje się być dobrym rozwiązaniem. By zyskać klientów wpłacających realną kasę :) Mały sklep z mała ilością klientów to wysokie ceny. Supermarket zaś ma niskie ceny, poprostu ma więcej kientów.

Gdyby zwiększyć ilość osób grających, zmniejszyć ceny niektórych przedmiotów a inne czasem dawać gratis...

Do tych dawać gratis to już mamy nagrody codziennego logowania. Raczej zadość uczynienie dla stałych graczy nie przyciągające znacznie nowych.

Gratisowe rzeczy nie płatne są małej wartości.

Jak to ktoś mi to fajnie wytłumaczył.

Loguj się codziennie i odieraj prezenty a za 30dni dostaniesz 200 doładowań do transmutora. Hm.. Nie jest to jak dla mnie zauważalna ilość.

No fakt, czasem wpadnie coś większej wratości :)

Poprzez takie małe gratisy zwiększa się ilość altów które muszą pozyskać ww przedmioty, surowce. ALTy traktuje jak BOTy. Może to dziwne porównanie bez zagłębiania się w niego.

Jednak pojawienie się w grze MMORPG jedynej możliwości zarobku bez wydawania pieniędzy w grze poprzez tworzenie coraz to nowszych altów nie jest naszą winą, tylko twórców gry że do czegoś takiego dopuścili. Jest już gra Dark Orbit w której latają same boty, mało kto tam w ogóle gra. Tutaj jest to samo, z tym że zamiast botów są to alty.

Moja sugestia pozostaje sugestią. Można by dyskutować jak ją rozwinąć, polepszyć.

Negowanie pomysłów nie rozwija, prowadzi do stegnacji :)

Oczywiście zapraszam do krytykowania.

Warto usłyszeć to bez sensu ja to widze inaczej :) Twoje założenie do niczego nie prowadzi, jednak gdyby zmienić...

Co do konta premium to jak dla mnie miło by było mieć niż nie mieć stałej 30 dniowej runki przenoszącej do zamku, domu itp

Wpłacanie pieniędzy na gre stało by się wtedy pokazaniem swojego statusu a nie jedynym możliwym rozwiązaniem prócz stawiania altów do dalszego rozwoju postaci. Osoby nie posiadające konta premium nic nie stracą :) Konto premium to raczej zachęta a nie przymus ;)

Ta gra stoi w miejscu. Ja tylko podrzucam tematy do dyskusji i moją nie perfekcyjną wizję zmian jakie można by wprowadzić.

Tacy już jesteśmy. Nie gorsi ani nie lepsi, tylko gdzieś po środku :))

Pozdrawiam :)

• Czuje się samotny robiąc wszystko sam będąc w gildii gdzie w pt warto iść na instancje. Gdzie nie warto w pt iść dropić kart, tylko lepiej odpalić alta i iść w drużynie honorowej z tym altem zalogowanym i znajdującym się gdzie daleeko, daleko. Nie dostajemy żadnych profitów z tego tytułu że jesteśmy w pt blisko siebie. Nie zwiększa nam się szansa na pozyskanie karty czy czegokowliek poprzez bycie blisko siebie graczy - nie altów - w party.

Eventy niektóre są mało opłacalne. No chyba że lubimy skiny. Przedmioty z IS małej wartości które dostajemy z eventu dostajemy też z systemu codziennego logowania i innych sposobów.

Zacytuje: "konto premium w grze ktora wymaga mikropłatnosci praktycznie za wszytko" Tak zgadza się ta gra wymaga mikropłatności praktycznie za wszystko bo nie mają sposobu by przyciągnąć nowych graczy. Nie mają sposobu by osoby nie wpłacające pieniędzy pozyskiwały coś z czego mogłyby korzystać osoby wpłacające na grę bo im się nie opłaca zajmować takimi "pierdółkami".

W tej grze jak to już wcześniej opisałem: mały sklep ma mało klientów, więc by się utrzymać musi mieć wysokie ceny. Supermarket zaś może sobie pozwolić na niskie ceny i np kup 2 a 3ci dostaniesz gratis.

Dawno temu już do tego doprowadzili i wygląda to tak jak wygląda ;)

Zacytuje: "Patrzac na Twoje 3 tematy ewidentnie Ci sie nudzi" Tak nudzi mi się gra solo w MMO, gdzie party jest mało opłacalne bo w ciągu dnia robimy te same czynnmości solo, bez pt. Takie codzienne robienie non stop tych samych czynności nazywa się Grindowaniem :)

Wielu graczy ma już porobione Cenedrile, poziomy szczytu itp itd.

Osiągneli więc już wszystko, lub są blisko osiągnięcia wszystkiego.

Gry typu RPG to ztw nigdy nie kończący się rozwój postaci. No bo przecież jeżeli się rozwój już skończył to nie masz już co robić w grze :)

Dlatego też gry wypuszczają nowe pomysły. Robią wszystko by przyciągnąć nowych graczy, utrzymać starych i pozyskać tych co przestali grać.

Jeżeli tego nie robią to wchodzi stegnacja - rozwój upada, gra upada. A jak już nawet nie ma co w sklepie (w tym przypadku IS) coś kupować to już jest koniec.

Od wielu lat nie wychodzi nowa instacja, strefa itp Gra jest porzucona, brak pomysłów na rozwój..

Wprowadzili poziom szczytu, którego zdobycie jest bardzo czasochłonne. Te poziomy można zdobyć poprzez eventy lub grindowanie mobków na instancji solo - bo w dużynie wpada mniej pktów i dłużej się schodzi.

Jednak jak już zdobędziemy poziom szczytu dzięki któremu będziemy w stanie bić Bosy i mobki na Panteonie i wydropimy już z tamtąd itemki dla siebie i polepszymy je do pewnego stopnia opłacalnego dla nas.

To powiedz mi co dalej?

Czego jeszce nie zrobiłeś na postaci i do czego mógłbyś to co już masz wykorzystać w grze?

Gdzie byś teraz poszedł mając już pełny ekwipunek z instacnji?

Dla tego poziom szczytu zrobiony przez fimrę utrzymuje graczy jeszcze grających. Dzięki temu zyskali kilka lat wpłacania graczy dużych i to coraz większych sum. Ze względu na to że gra mało osób ceny są wysokie.

Ze względu na to że gra mało graczy z których trzeba wyssać jak najwięcej a mało tych pieniędzy wpada by powołac zespół, projekt i zapłacić za swtorzenie nowego pomysłu..

Nie wierze by ta gra ruszyła do przodu.

Jednak jestem tu i pogram puki nie zamkną serwerów, nie połączą wszystkich w jeden ;)

Piszę tak naprawdę dla fanów i dla siebie by rozwinąć swą wyobraźnie bo o niej kilka lat temu zapomniałem, a to miejsce wydaje się dobrym miejscem ;)

Ps.

I tak nie wierze by coś się w tej grze zmieniło :p

Pozdrawiam :))