Kiedy nowy Chapter ?

• Witam, wszystkich!

Mam tylko takie pytanie, ale najpierw opowiem o sytuacji, o co chciałbym dokładnie zapytać :

).

Kiedy nowy chapter

gry?

Od samego początku gry towarzyszyły nam Chaptery

gry, czyli inaczej Rozdziały co każdy rozdział jakiś Trailer cinematic

zapowiadający co nowego nowe instancje bossy world bossy mapy, a teraz? Teraz nie ma, nic dodają nowe mapy instancje WB i nie ma, tego klimatu jak kiedyś fabuła gry nie, była dalej jakoś ciekawie zapowiadająca czy na prawdę twórcy gry już tak nie próbują, trzymać tego klimatu Tak samo instancje nowe instancje, są kopiowane i zmienianie tylko lekko tekstur i nic więcej ja wiem, że po przejęciu Gamę forgę gra już upadła była psuta niszczona z miesiąca na miesiąc coraz gorzej i większa maszynka do pieniędzy, Ale moglibyście, chociaż zachować ten klimat co był kiedyś już od paru ładnych lat gra, stoi na tym samym Chapterze

gdzie kiedyś co rok półtorej były nowe między innymi pulpity logowania były zmienianie, a teraz gra, stoi w miejscu i wszystko na szybko robione instancje po bugowane

mapy zero dopracowania szkoda:

//. I chciałbym wiedzieć, czy to już nie będzie kontynuowane albo, czy możemy się spodziewać nowego rozdziału ?

PS: Tęsknię za tymi starymi czasami gry i klimatami pozdrawiam wszystkich.

• Witam, wszystkich!
    Mam tylko takie pytanie, ale najpierw opowiem o sytuacji o co chciałbym dokładnie zapytać :).
    Kiedy nowy chapter gry?
    Od samego początku gry towarzyszyły nam Chaptery gry, czyli inaczej Rozdziały co każdy rozdział jakiś Trailer cinematic zapowiadający co nowego nowe instancje bossy world bossy mapy, a teraz? Teraz nie ma nic dodają nowe mapy instancje WB i nie ma tego klimatu jak kiedyś fabuła gry nie była dalej jakoś ciekawie zapowiadająca czy na prawdę twórcy gry już tak nie próbują trzymać tego klimatu Tak samo instancje nowe instancje są kopiowane i zmienianie tylko lekko tekstur i nic więcej ja wiem, że po przejęciu Gamę forgę gra już upadła była psuta niszczona z miesiąca na miesiąc coraz gorzej i większa maszynka do pieniędzy Ale moglibyście chociaż zachować ten klimat co był kiedyś już od paru ładnych lat gra stoi na tym samym Chapterze gdzie kiedyś co rok półtorej były nowe między innymi pulpity logowania były zmienianie, a teraz gra stoi w miejscu i wszystko na szybko robione instancje po bugowane mapy zero dopracowania szkoda ://. I chciałbym wiedzieć czy to już nie będzie kontynuowane albo czy możemy się spodziewać nowego rozdziału ?

PS: Tęsknię za tymi starymi czasami gry i klimatami pozdrawiam wszystkich.

Napisz jeszcze raz po polsku stosując składnię oraz interpunkcję bo nie da się tego czytać. Żeby się zbytnio nie czepiać odpowiem na pytanie zawarte w temacie:

Code
    1. Kiedy nowy Chapter ?

Nie będzie nowego Chaptera. Chapter VII to był taki marketingowy chwyt i jechanie na nostalgii.

Aczkolwiek, jeżeli pojawi się coś takiego to NA PEWNO nie w tym roku. Jeżeli 4 miesiące nowa instancja jest niegrywalna, to absurdalnym jest dodawanie potencjalnego nowego rozdziału.

• Ja tam byłbym za tym, aby... :):):) wprowadzić nową rasę. Sporo graczy pojechało by od początku. Broń palna "zakiszona" i sporo pewnie jeszcze innych fajnych rzeczy. Ale nie tylko wzwyż. na boki również. Lub zadbać o to co już jest w ten sposób, aby nabrało nowego wymiaru. Wiosna w grze potrzebna od zaraz. Chyba zgodnie z trendami zewnątrz-sterownymi zaistniałymi okolicznościami, sporo ludzi wróciło do gry, lub ją zaczyna. Chyba jedyna branża, która zanotowała przeogromny skok zysków. Przecież nie tylko Nawia w Taborei.

Nowy chapter - to byłby dobry moment na niego. Szkoda, że decydenci nie widzą tego "króliczka".

• Po roku wprowadzili nowa mape... od grudnia pytamy kiedy nowa instancja bedzie grywalna na poziomie hard i wciaz nawet nie mamy przyblizonego terminu.

Chyba to wszystko tlumaczy ...

• Vinelya

Set the Label from Forum to Game
  • tak . na serio . poniewaz pisze to ze swojej perspektywy i gildi w ktorej sie znajduje . mnie sie tam podoba . Wy byscie chcieli tam isc , full dps , 25-30 minut i po inscie . obecnie jest do zrobienia i fajne w tym jest to , ze trzeba ja zrobic taktycznie :]

• tak . na serio . poniewaz pisze to ze swojej perspektywy i gildi w ktorej sie znajduje . mnie sie tam podoba . Wy byscie chcieli tam isc , full dps , 25-30 minut i po inscie . obecnie jest do zrobienia i fajne w tym jest to , ze trzeba ja zrobic taktycznie :]

Dyskusja o Patchu 7.4.0.2897 Chapter VII - Chassizz itp. itd. etc.

post nr#53

Twój kolega z gildii ma inne zdanie na ten temat XD To że jest w jakiś tam sposób do zrobienia nie znaczy że instancja jest grywalna i działa poprawnie.

Taktycznie? Czyli zbić krowami? xD

Taktycznie? Czyli zbić krowami?

ale gracze musza wykonac taktyki ktore sie uruchamiaja . i tak apropo instancja dziala poprawnie . tylko mobki maja zbyt wysoki lvl . taktyki raczej dzialaja poprawnie xd

moze to jest irytujace dla niktorych ale uwazam ze lepsze to niz full dps i 25 minut przelot . JA UWAZAM!

bardziej mnie dziwi to ze nie plujecie sie w sprawie poziomu szczytu . gra oparta na expieniu na questach nie udostepnia tylu questow by ten lvl wbic xd i to tak 5 krotnie nie udostepnia xd Chyba ze planuja zmienic nazwe na Runes of Metin xd

Taktycznie? Czyli zbić krowami?

ale gracze musza wykonac taktyki ktore sie uruchamiaja . i tak apropo instancja dziala poprawnie . tylko mobki maja zbyt wysoki lvl . taktyki raczej dzialaja poprawnie xd

moze to jest irytujace dla niktorych ale uwazam ze lepsze to niz full dps i 25 minut przelot . JA UWAZAM!

bardziej mnie dziwi to ze nie plujecie sie w sprawie poziomu szczytu . gra oparta na expieniu na questach nie udostepnia tylu questow by ten lvl wbic xd i to tak 5 krotnie nie udostepnia xd Chyba ze planuja zmienic nazwe na Runes of Metin xd

Ale kto się pluje? Mnie nie przeszkadza to, że Wy to sobie robicie, bo czemu miałoby? Ale nie nazywaj tej instancji grywalną, bo to, że ją robicie takową jej nie czyni xd

Edited once, last by Mieteq ().

• Mamy kolejny piekny tydzien, kolejna konserwa zapowiedziana, a czy wydawca zrobil jakies postepy odnosnie dostosowania poziomow szczytu i grywalnosci nowej instancji?

A moze poprostu mamy sie odczepic skoro od grudnia nic sie nie zmienia?

• Mamy kolejny piekny tydzien, kolejna konerwa zapowiedziana, a czy wydawca zrobil jakies postepy odnosnie dostosowania poziomow szczytu i grywalnosci nowej instancji?

A moze poprostu mamy sie odczepic skoro od grudnia nic sie nie zmienia?

Oni wprowadzają raz do roku jakieś konkretniejsze zmiany, czy to ze strefami, czy instancjami, czy lvl'ami, nie spodzieałbym się po tym co napisała Celes,że CYTUJE POZIOMY SZCZYTU MIAŁY BYĆ ODPOWIEDNIO 5LVL dla EASY, 10lvl dla NORMAL, 15LVL dla HARD, przy czym obstawiam,że 20poziom szczytu ma umozliwić tylko zbicie nowego WB , który ma najwyższy lvl z tego całego nieszczęśliwego patcha wprowadzonego w grudniu 2019 roku ;P. Jeśli tak to ma wyglądać i do grudnia nic nie zmienią, to ta gra sama zdechnie. Zresztą ta insta nie jest tego warta by była grywalna ponieważ jest tak samo słabo wykonana jak 4 poprzednie, tak samo się buguje, takie same moby są w trashu, nawet bosy nie mają nowych skinów.

Gracze tą inste chcą po prostu farmić normalnie, tylko farmiąc ją normalnie jedna glidia ją zrobi tysiące razy i się nią znudzi, inne glidie nie przejdą za 2 bosa o ile wgl pokonają 1 :)

Ta insta wymaga gruntownej przebudowy, bo same bosy end gameowych tanków potrafią walnąć za tyle,że przy statystykach jakie Ci tankowie posiadają zaczynam się zastanawiać czy za chwile każdy nie będzie musiał robić eq +30 w t20 by wgl to ustać :P Ilość trashu między 4 pierwszymi bosami jest standardowa, ale to co się dzieje za 4 bosem jest jednym wielkim nieporozumieniem PO CO TYLE TEGO TRASHU TAM , jeszcze to by miało sens jakby ten trash tanki byli wstanie ustać bez tarczy dyscypliny, ale bez tego życze powodzenia SERIO. I nie, nie jest to spowodowane tym,że moby mają przewagę 10lvl+ , one po prostu mają za mocno przekręcone statystyki przekładając to na realia eq na każdym serwerze....

• Gracze tą inste chcą po prostu farmić normalnie, tylko farmiąc ją normalnie jedna glidia ją zrobi tysiące razy i się nią znudzi, inne glidie nie przejdą za 2 bosa o ile wgl pokonają 1 :)

To jest niesprawiedliwe, że jedna gildia moze sobie farmic instancje na jakichs bugach, a maluscy mogą sobie pomarzyć. Mam tez postac na Idunie i tam to sobie mozemy pomarzyc o takiej instancji...

Musicie to poprawic albo cos z tym zrobic bo to jakies nieporozumienie ta instancja

• To raczej nie ma sensu grac skoro tak to ma wygladac :)

W 4 misiece wbilem 40% 1 poziomu, a troche farmilem, wiec faktycznie to moze byc taki plan 5 lvli szczytu co rok :)

Momoze mozna potestowac te nielegalne servery jak to Celes nazywa tam chyba wszystko dziala jak trzeba i ponoc client 64 potrafili zrobic. Fanowskie czy nielegalne jak zwal tak zwal ale potrafia wiele rzeczy poprawic, ulepszyc, naprawic.

Taka duza firma jak GF nie? nie bo nie chca?

• Gracze tą inste chcą po prostu farmić normalnie, tylko farmiąc ją normalnie jedna glidia ją zrobi tysiące razy i się nią znudzi, inne glidie nie przejdą za 2 bosa o ile wgl pokonają 1 :)

To jest niesprawiedliwe, że jedna gildia moze sobie farmic instancje na jakichs bugach, a maluscy mogą sobie pomarzyć. Mam tez postac na Idunie i tam to sobie mozemy pomarzyc o takiej instancji...

Musicie to poprawic albo cos z tym zrobic bo to jakies nieporozumienie ta instancja

Nie wiem czemu ludzie sądzą,że 2 glidie zbijają to na bugach czy innych wspomagaczach, wystarczy poszukać na youtube czy discordzie założonym przez społecznośc romka, tych twoich bugów, a nie gadać bez sensu, jak masz jakieś dowody pochwal się nimi co twoim zdaniem jest bugiem/ jest nielegalne, support napewno się ucieszy z Twojego zgłoszenia,tylko nie zapomnij dodać nicków tych graczy by zgłoszenie miało jeszcze większe przebicie w supporcie :D