Gobliny, resetowanie stref, czasu.

Rekrutacja do zespołu RoM PL została otwarta! Więcej informacji: Rekrutacja do zespołu RoM.
  • Resetowanie strefy działa dziwnie. Omówię dwa przypadki. Trzeci nie dotyczy strefy a czynności.

1. godz.5.45. Odpalona miksturka na PT, lecą gobliny. godz. 5.57 - skończone gobliny. godz. 6.01 - wejście do jaskini (nowy dzień), za chwilkę wejście do "instancji" a tam zegarek z poprzedniego "goblinowania" jeszcze leci a jaskinia pusta. Ok... czekamy do 6.15. godz. 6.16 - "już dziś byłeś w kopalni goblinów, poczekaj do kolejnego

dna". wrrrr

"kolejny dzień"

2. godz. 5.55. Odpalona miksturka PT, lecą gobliny. godz. 6.07 - skończone gobliny. godz.6.30 lecą kolejne gobliny (na tej samej miksturce, bo o to tu chodzi). Dochodzę do skrzynek w głównej sali - pojawiają się kolejno komunikaty "dana skrzynka pojawiła się w kolejnym piecu"... i pojawia się skrzynka, zamknięta ale kliknięcie na nią daje komunikat "ta skrzynka została już otworzona". Nie da się zebrać łupu. Nie wiem co by było z łupem z tego wielkiego goblinowego miśka, bo to była postać poniżej 60 lvl'u ale tych głównych skrzynek nie dało się zebrać.

Jest jeszcze jeden problem z "resetowaniem czasu/stref/czynności".

Karmienie petów jajkami.

W okresie zimowym jest OK - wszystko tu działa zgodnie z zegarkiem - 6.00

Gdy następuje zmiana czasu na letni - tu zostaje po staremu "6.00", czyli - można to robić dopiero po 7.00.

Czasem bywa to dyskomfortowe (wyjście do pracy, na zajęcia itp.)

Może można to po-synchronizować tak, aby było OK. W każdym razie taka jest moja sugestia, co do poprawek w grze.

• Dzień dobry Andrut

Odnośnie Twojego problemu, jaki przedstawiłeś w punkcie 1:

Między podanym przez Ciebie czasem ukończenia instancji (5.57) a czasem rozpoczęcia nowego przebiegu (6.01) nie upłynęło 5 minut, które są wymagane do samoistnego resetu instancji. Czy Ty wykonałeś taki reset przez tzw. reparty (czyli rozbicie drużyny i ponowne jej założenie)? Jeżeli nie pozostawałeś wówczas w drużynie, czy wykonałeś tzw. relog (wylogowanie postaci i ponowne jej zalogowanie)?

Odnośnie Twojego problemu, jaki przedstawiłeś w punkcie 2:

Rozpocząłeś przebieg o godzinie 5.55. Gra odnotowała więc wejście do Kopalni Goblinów przed dziennym resetem. Ukończyłeś przelot i pozbierałeś skrzynie w sali z żywiołakami po godzinie 6.00. Gra odnotowała podniesienie dropu ze skrzyń po dziennym resecie. Następnie o godzinie 6.30 rozpocząłeś kolejny przelot, który gra odnotowała jako po dziennym resecie. Jednakże podniesienie dropu ze skrzyń nie było już możliwe gdyż - w danym dniu, po dziennym resecie, został on już wykorzystany.

Rozumiem, że dla wygody chciałbyś robić 2 tury przelotu po Kopalni Goblinów jakby "za jednym zamachem". W takim wypadku sugeruję takie rozplanowanie przelotu, aby pierwszy przebieg rozpocząć i zakończyć przed dziennym resetem, czyli przed godz. 6.00. Drugi przebieg natomiast wykonać po dziennym resecie, odczekawszy odpowiednią ilość czasu, po wykonaniu reparty/reloga.

Jeżeli natomiast chodzi o Twoją sugestię przedstawioną w punkcie 3:

zostanie ona przez nas przekazana do odpowiednich działów.

Pozdrawiam -

Salamandra.

• Dziękuję Salamandro. Nie wpadłem na to, że jakieś "5 minut" lub relog. Drugą kwestię mi wyjaśniłaś - faktycznie skrzynie brałem już zapewne po 6 i tak to pewnie sobie "policzył". Zgłupiałem, bo mobki były.

• Parę wątków niestety poruszyłem w jednym temacie. ale chciałbym wrócić do "goblinów".

Przy otwieraniu skrzyń w głównej sali, pojawia się informacja o uzyskaniu dodatkowych phiriusów za otworzenie skrzyni na postaci powyżej 50 poziomu. Ni w ząb, nie potrafię doświadczyć na żadnej postaci wzrostu tych phiriusów, samych phiriusów w plecaku tudzież miejsca w którym mógłbym je odebrać (może się gdzieś kiszą w niestandardowy sposób i jestem w nie już bardzo bogaty a o tym nie wiem ;) ).

• Dzień dobry Andrut ,

W głównej sali Koplani Goblinów, po zabiciu żywiołaków, pojawiają się cztery skrzynie. Podczas ich otwierania pojawia się komunikat mówiący, że "jeżeli Twoja postać posiada poziom 50, otrzymasz dodatkowo 10 Łusek Phiriusa" . Od razu zaznaczam, że nie pamiętam dokładnej treści tego komunikatu, ale mniej-więcej tak on brzmi. Wyjątek stanowi skrzynia otwierana jako ostatnia, z niej otrzymujemy 20 Łusek Phiriusa. Daje to w sumie 50 Łusek: 3 x 10 i 1 x 20.

Warunek niezbędny to postać o poziomie 50 i wyżej. Jeżeli Twoja postać ma poziom 49 to komunikat też się pojawi, ale Łuski nie zostaną przyznane, gdyż dopiero od poziomu 50 można je zdobywać. Dotyczy to wszystkich mini gier, w których płaci się za wejście Żetonami Phiriusa. Może w nich uczestniczyć postać o poziomie poniżej 50, ale nie dostanie Łusek jako nagrody.

Łuski Phiriusa nie wpadają tutaj do plecaka, lecz są odnotowywane bezpośrednio na Liście Walut. Żeby zobaczyć Listę Walut postaci, należy wejść w menu postaci (skrót C) i wybrać odpowiednią zakładkę. Limit Łusek Phiriusa na postaci wynosi 1000 (słownie tysiąc). Oznacza to, że jeżeli na Twojej postaci jest już zgromadzonych 1000 Łusek Phiriusa, to kolejne nie będą przyznawane. Dlatego dobrze jest regularnie sprawdzać, ile już mamy Łusek i wydawać je u handlarzy na Rynku w Varanas na losowanie części ekwipunku lub statów.

Mam nadzieję, że to wyjaśnienie było wystarczające.

Pozdrawiam -

Salamandra.

• Dziękuję Salamandro. Pewnie jestem bogaty (sporo postaci po 50 lvl'u przeczołganych wielokrotnie po goblinach). Ja tylko nie doczytałem w tym komunikacie, że to łuski a nie żetony. Trochę za szybko się leci po tej instancji a komunikat nie pojawia się równolegle w oknie dialogowym. (Po sprawdzeniu - pojawia się w oknie dialogowym, to mojej uwagi za mało).

Dawno nie wydawałem łusek, kiedyś ich źródłem dla mnie była Malatina. Znów się pewnie fajnie "do-statuję". :):):). Na to, że "wskakują" od razu do listy walut - zupełnie nie wpadłem; bo szukałem żetonów a nie łusek. Po prostu myślałem, że to swoisty zwrot wydanej na wstępie puli żetonów potrzebnych do wejścia - za kończenie tej instancji.

Dziękuję po raz kolejny :)

Edited once, last by Andrut ().

• Camist

Closed the thread.
  • Camist

Closed the thread.