Zmiana taryf diamentów i przyszłe promocje

• Generalnie Comowie ze wszystkich spolecznosci nie wdaja sie w dyskusje o cenach diamentow jedynie takie neutralne posty jak celes wyzej odsylajace widac maja zakaz. Bo jak tu sie przyznac ze podnieslismy ceny a nowego contentu insty mapy nowosci naprawy bugow i tak nie dostaliscie😂 i predko nie dostaniecie 😅

• Nie wiem, ale jakoś nie wierzę w ani jedno wasze słowo.

Piszecie tak samo wymijające odpowiedzi jak w przypadku skrzydełek w HD i teorii wyssanych z palca, nie mówiąc już o % zwiększonej szansy we wbicu plusa, gdzie twierdziliście jednocześnie, że wszystko jest losowe.

Oszczędzacie na pracownikach werbując wolontariuszy i jeszcze zmniejszacie ilość dias w promo.

• Trochę śmieszy mnie to całe narzekanie ;) prawda jest taka że diamenty w romie są warte tyle ile ludzie są w stanie na nie wydać realnej gotówki więc jeśli nadal się sprzedają to najwidoczniej srajfordz miał dobry pomysł z podniesieniem cen wszystkiego ;) Kto uważa że nie opłaca mu się kupować bo za drogo po prostu przestanie ;)

Korim

Knight < 100 > Mage

8o=O<X   Ignis Guild   ||?(;(

Wychylylybymy - RIP

Mementomori - RIP

Ignis - RIP

Korim - OFF

• Kochani :)

Szkoda nerwów. Psia grypa się panoszy i odpoczynek od niegodziwego traktowania też się każdemu należy. Czas wziąć przykład. Gracz, który ma przerwę, nie ma powodów do doładowywania diamentów. Pewnie wróci, jak coś się zmieni na lepsze... albo znajdzie sobie w międzyczasie lepszą rozrywkę. Na tych paru steamerach się przecież nie najedzą. Jak przyszli i doładowali, tak i pójdą, już poszli... Przecież czasem można sobie zaszaleć za jakieś półtorej setki..., ale tkwić w takim szaleństwie to dla umysłu nie jest zbyt zdrowe. A jeśli już przerwa od tego szaleństwa jest mało możliwa/niewskazana, trzeba sobie zrobić detoksykację od diamentów i poszukać sobie tego, co ich nie wymaga. W końcu to F2P ;) Pamiętajcie drodzy współgracze, kupno diamentów od osób, które je posiadają - tym bardziej zmotywuje ich "producenta' do obranej przez siebie drogi, bo popyt nadal istnieje. Może to nowy rodzaj wyzwania moi drodzy. Bądź kozak, i zrób to samo bez użycia diamentów/rubinów... W końcu to F2P, przecież to F2P, nadal to F2P...

...albo...

pozwól sobie na tabotejską grypę

polianna2905 likes this.
  • Warto chyba dodać że dziś nastąpiły kolejne zmiany, przykładowo Skrzynia zamiast 299 rubinów kosztuje teraz 300 diamentów, dodano też kilka nowych skinów a chyba wszystkie stare wyparowały. Nie przeglądałem wszystkiego dokładnie, tyle co przed ponownym wyłączeniem serwera.

[Ukończone misje: 7279] [Zdobyte tytuły: 777] [Zdobyte karty: 1971]

RAScrn-Shot-20221112-17523236-cleanupoy.jpg

• Nie sądzę, by tego rodzaju kosmetyka, zmotywowała mnie do regularnej uciechy z gry a tym bardziej jakiegokolwiek gratyfikowania odpowiedzialnych za zaistniałe zmiany. A niech się nawet pojawi Cedric. Wkrótce nie będzie nawet czym wymieniać.

• Co do tych zmian w IS, widać je z zakładkach

• Niezbędnik > PD i PT: zmiana cen amuletów
    • Niezbędnik > Transport: wyparowały obrączki i kryształy miłości
    • Wygląd > Kostiumy: wyparowały wszystkie stare skiny i pojawiło się kilka nowych
    • Wygląd: Nowa zakładka "Broń, skrzydła i maski" tu też wyparowało sporo skinów
    • Nowa zakładka "Towarzysze" a w niej "Wierzchowce" i "Zwierzątka" wyparowało sporo i pojawiło się kilka
    • Dom > Meble/Rośliny/Meble warsztatowe: trochę ich wyparowało i zmieniono ceny z rubinów na diamenty

Poważnie, żadnych oficjalnych informacji że coś zmieniano? No i rzeczy które wyparowały, fakt niektóre były zbędne ale jaki w tym cel? Było trzeba coś wykasować by zrobić miejsce dla ewentualnie nowych czy tak po prostu się ich pozbyto?

• Zeno

1) Amulety mają nową obniżoną cenę.

2) Obrączki i kryształy aktualnie są niedostępne w Sklepie.

Co do "znikniętych" kostiumów, zwierzątek itp. - obecna oferta jest nową "bazą", większość tzw. "vanity items" (czyli kosmetycznych - kostiumy, pety, wierzchowce itp itp.) będzie pojawiało się w rotacjach - naszym celem w przyszłości będzie wymienianie ich co jakiś czas, bo jest sporo przedmiotów, które rzadko, albo w cale nie były w Sklepiku. W naszych innych grach przedmioty te także podlegają rotacji (np. co tydzień, co dwa, albo co miesiąc itp.)

Co do zmiany np. Skrzyni z Rubinów na Diamenty - to przedmioty dostępne za Rubiny, nadal są dostępne za Rubiny - po prostu dostały także ceny w Diamentach. Wystarczy wejść w szczegóły przedmiotu i z rozwijanego menu wybrać cenę w Diamentach albo cenę w Rubinach. Tak samo można wybrać przedmioty dostępne w danej walucie przy użyciu głównego "filtra".

Mam nadzieję, że to rozwieje wątpliwości.

• Co do "znikniętych" kostiumów, zwierzątek itp. - obecna oferta jest nową "bazą", większość tzw. "vanity items" (czyli kosmetycznych - kostiumy, pety, wierzchowce itp itp.) będzie pojawiało się w rotacjach - naszym celem w przyszłości będzie wymienianie ich co jakiś czas, bo jest sporo przedmiotów, które rzadko, albo w cale nie były w Sklepiku. W naszych innych grach przedmioty te także podlegają rotacji (np. co tydzień, co dwa, albo co miesiąc itp.)

Nie żeby mnie to jakoś wielce przeszkadzało, mało jest skinów które przebiją te dostępne z przedmiotów w grze, tylko czy stała oferta nie przyniesie większych zysków niż takie rotacje? Dlatego spytałem czy jest jakieś ograniczenie co do ilości przedmiotów w tym samym czasie. Skoro już mówimy o przedmiotach które rzadko albo wcale nie pojawiały się w IS, pamiętasz te listę pakietów z tytułami którą kiedyś stworzyłem i osobiście przekazałaś? ;)

Co do zmiany np. Skrzyni z Rubinów na Diamenty - to przedmioty dostępne za Rubiny, nadal są dostępne za Rubiny - po prostu dostały także ceny w Diamentach. Wystarczy wejść w szczegóły przedmiotu i z rozwijanego menu wybrać cenę w Diamentach albo cenę w Rubinach. Tak samo można wybrać przedmioty dostępne w danej walucie przy użyciu głównego "filtra".

Mhm fakt jednak są za rubiny, w błąd wprowadziło to że domyślny filtr "Pokaż wszystkie waluty" pokazuje jedynie diamentowe.

• Z tego co wiem, to nie ma ograniczenia ilości, ale z doświadczenia wiem, że przeładowanie sklepiku i wrzucenie wszystkich przedmiotów na raz może być przytłaczające.

A z rotacjami to osobiście uważam, że ciekawiej jest jak co jakiś czas oferta się zmienia i zachęca to do zaglądania, niż jak ma się wszystko to samo ciągle i "nic nowego". I innych grach tak samo są dane kostiumy / ofery np. tylko przez x tygodni, więc myślę że w RoMie także moglibyśmy więcej przedmiotów tak spróbować, a jednocześnie nie przytłoczyć Sklepu ilością np. 1500 przedmiotów na raz w ofercie ;)

Taaak, pamiętam i tykam patykiem osoby. ;(

tumblr_p2yqqdl1UT1r6d0kro2_r1_500.jpg

• A czy takie informacje Droga Celes nie powinny się pojawić przed wgraniem patcha? Dlaczego podajesz to teraz jak już Zeno to opisał, w tym momencie Twoje potwierdzenie tego jest (jakby to powiedzieć najdelikatniej?) ...zbędne?

Dlaczego Wy zawsze robicie coś od ... strony, a jak się mleko wyleje to wtedy udajecie, że takie były założenia i nie wiecie dlaczego głupi plebs ma do Was jakiekolwiek problemy...

• Powinniście zapowiadać, że usuwacie przedmioty z Isu to juz jest czysta bezczelność żeby zrobić to co własnie miało miejsce. Tak super mebelki są tanie ale gdziiieee[ciach] jest 502034503 itemow ktore wiedzielismy, że zawsze są dostepne ? .. bez komentarza

w ogole przykro mi wspominac jak ja [ciach] zeby moje postaci mialy te premie mebelkow nie tak dawno temu a teraz te same meble sa za pol darmo..dzieki ale troche kurcze pozno co nie..

//Proszę starać się używać przyzwoitego słownictwa.

//Flood został usunięty

Orestes

Gabrielle8o

• Polianno. Ta "przypadłość", którą opisujesz cechuje RoM od kiedy go znam (czyli od samego poczatku). Problem tylko w tym, że bywają okresy, w których ni w ząb nic się nie opłaca, lub to co się opłaca, dawno już za nami... To taka wędka na osoby impulsywne, lub te, którym trudno się pogodzić ze stratą (kurczak, a było o połowę taniej). Nie daj się wodzić za nos ani być niczyją marionetką. Od strony ekonomicznej, masz bardzo małe szanse - bo to dość potężnie zaawansowany psycho-biznes i bazuje na dość odległych etycznie systemach wartości.

• A kiedy będą obrączki i kryształy dostępne?

• Obrączki (te ISowskie) nadal możesz nabyć u Handlarza za żetony phiriusa - 180 za sztukę. Kryształy też tam są, bodajże 20 żetonów za sztukę - tak samo jak Runa Przenosząca, o ile mnie pamięć nie zawodzi. Znaczy, jeszcze wczoraj były :D

Celes likes this.
  • Propelerku proszę wytłumacz jeśli mógłbyś te ostatnie zdania tzn. system manipulacji klientem. Ja należę do bardzo impulsywnych osób z zerem cierpliwości ;( więc mam przechlapane xd;p

Lubię RoMa ale i tak droga gra właśnie stała się duuuzo droższa w ogole nie ma szans jak dla mnie wyplusować cokolwiek powyżej +16 jeden klejnot w okolicy 400 diamentów wow to juz jest kosmos jak dla mnie i mojego portfela a wiesz, że nawet gdybym miała nie wydałabym. Aha i masz absolutną rację co do okresów gdzie nic sie nie oplaca w IS ie albo tzw. okresów wyczekiwania na promo ja np, wiele razy siedziałam na 100 stówie przeznaczonej na promo 2236 diasów czy około przez prawie miesiąc albo dłużej i w koncu kiedy nie byłam w stanie nawet wydobyć rzeczy z banków czy plecaków bo wynajmuje wszystkie 5+5 na 2 postaciach wtedy akurat tygodniowo, teraz miesiecznie (i tak masakra jak sie to doda) w każdym razie tak w koncu MUSIAŁAM kupić 900 za tę samą stówę za którą bylam przyzwyczajona dostać 230 i to było jeszcze nie takie złe bo dało się za każdym doładowaniem tyg czy 2 tyg. kupić altowi peta ciuch czy wierzchowca. A teraz kaplica jest kompletna dla takiego średniego że tak powiem, average player jak ja który nie wydaje tysiecy na grę... Ta klasa srednia nasza własnie została skazana na wymarcie bo co kredyt wezme lol ;p no przeciez jeszcze nie zgłupiałam do końca... No nie wiem nie wiem co teraz będzie... i na pewno wiele osób siedzi i mysli to samo. A szkoda bo bardzo lubię Roma i bardzo miło spędzam czas wolny w grze ale no cóż juz lepsze moje postaci nie będą , nie z tymi cenami.

Gabrielle8o