Poddaję się.

Rekrutacja do zespołu RoM PL została otwarta! Więcej informacji: Rekrutacja do zespołu RoM.
  • Jeszcze od czerwca, prawie codziennie usiłuję podnieść skrzydła do +5 (110 piriusów, które da się pozyskać za jednymi dziennymi). Dziś są +2. Sami sobie w to grajcie. Papa. Może mi kiedyś przejdzie, ale ja wysiadam. Za pazernie, za pazernie... mikropostępy też mają swoje granice. To pikopostepy nastawione chyba tylko, na pozamykanie tej gry na cztery spusty. Te monety na wakacje, to tym razem wielki badziew (co jest wyraźnie dostrzegalne tych niebotycznych tłumach przy wymianie). AH też leży i kwiczy. Ceny tylko rosną z powodu braku podaży... Papa na razie, papa... Trzeba tylko pocztę przelecieć, bo itemki polecą w kosmos, ale nie wiem nawet czy warto, bo jak za parę miesięcy wrócę, to czy w ogóle kogoś jeszcze spotkam.

• Panie Andrut proszę się nie poddawać i wysłać mi skrzydła na postać Barbie. Z przyjemnością Ci pomogę i je podniosę bez wydawania kosztów pirusowych. Wiadmo ta mechanika gry jest nastawiona aby było nam pod prąd ja z chęcią wyjdę jej na przeciw i całkowicie za darmo Ci pomogę. Pozdrawiam serdecznie :)

• Dzięki, nie pamiętam ile tam masz aaa czy eee w nicku na postaci (więc tu ci odpowiem), ale i tak - szkoda mi ich odpisywać (zbyt rzadko spadają odpisy a już od dawna nie wydaję na tą grą, bo mi po prostu już szkoda..., bo to alt... bo to nie ja sam... bo jeśli masz wydać na coś, co nie jest tego warte, to absolutnie nie...) - po prostu skrzydła mi spadły na tą postać w marcu z eventu. Ja mam już dość Barb... to co mnie jeszcze kiedyś bawiło - przestało. I nie wiem czy na zawsze... bo przegięcia coraz większe. Ostatnio zwykłą maskę 1 lv 110 podnosiłem do +3 chyba ponad dwie godziny... (wiesz jaki to ma sens w aspekcie całej gry, żaden - po prostu w ten sposób sobie oznaczam, że jest odpisana na stałe) Trochę nie taka kiedyś była ta gra jak na nią jeszcze wydawałem kasę, wspierałem... Miłej zabawy. Ja muszę co najmniej odpocząć...

• Rozumiem. Odpoczywaj każdemu się to należy. Jeśli kiedyś wrócisz i będziesz potrzebował pomocy pisz śmiało. Nick bez eee czy aaa po prostu "Barbie"

Edited once, last by Barbie ().

• No niestety gameforge od lat jest nastawiony na ,,zdzieranie'' kasy z graczy.

Nie ma co się oszukiwać, że to jedna z najgorszych firm zaraz po Blizzard Entertainment. Stary Blizzard miał normalne podejście, bo tworzyli go gracze dla graczy...

W jednym i drugim wypadku firmy zapomniały, że to właśnie gracze dają im możliwości zarobku i cały kontent powinien skupić się na ułatwieniu im niektórych elementów gry.

System plusowania, bez robienia miliona altów lub doładowania diasów nie istnieje... A wystarczyłoby dodać jakiś mini event (oprócz bunkra), który daję szansę na wydropienie dowolnego plusa lub stworzyć system polegający na zbieraniu konkretnych lub losowych rzeczy na dany dzień za wymianę na jakiegoś plusa, dzięki temu rynek miałby też więcej możliwości. Wiadomo, że takich rzeczy nie będą dodawać, bo kasa się nie będzie zgadzała ...

Skoro rynek jest skupiony na end game i ludzie skupują się na uzyskaniu najlepszych dostępnych na rynku przedmiotów lub z nowego kontentu, których ceny szybują od 200kk w górę, to przydałby się opcja pozwalająca nowym i biedniejszym graczom istnieć.

Oczywiście nie robiąc miliona altów na farmę żetonów, bunkrów etc...

Rozwiązanie: grałem raz na serwerze metina, który dodał system ulepszania petów polegający na tym, że do ulepszania potrzebne są losowe ulepszacze w tej grze, dzięki temu wartości nabrały teoretycznie te mniej potrzebne rzeczy w grze.

Można byłoby dodać system, który właśnie polega na zbieraniu tak zwanego obecnie złomu na wymianę...

Obecnie podobny system istnieje przy eventach np. przy wymianie krzywda III na (jakiś tam przydatny przedmiot)

W tym czasie wartość krzywda III wzrosła kilkokrotnie...

Brakuję takiego kontentu na stałe.

Na rynku każdy przedmiot byłby przydatny....

System odpisywania przedmiotów też skupia się na wyłącznie na doładowaniu diasów, za dzienne logowanie można dostać tylko zwykłą odpiskę, która nie działa na świeżo wydropione przedmioty z instancji. Brakuję opcji, która mogłaby zwiększyć ilość przedmiotów na rynku darmowymi sposobami...

Gameforge jeszcze próbuje się ratować, wchodząc na platformę steam, aby szukać potencjalne nowych graczy i zapewnić sobie większe zarobki. Użytkownicy steama wiadomo, że zarobią kasę ze skinów w csie albo z kart i przeznaczą cześć na diasy.

Sam tak robię i przyznam, że bez tego nie grałbym wcale w tą grę...

Edited 8 times, last by Rafek ().